Danmarks største børnekulturindsats folder sig ud!

Med børnekulturprojektet Kumult! går Kulturregion Midt- og Vestsjællands seks kommuner: Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø målrettet efter at give alle kulturregionens 35.000 børn og unge samme muligheder for at møde kunst og kultur af høj kvalitet i deres dagtilbud og skoler. Målet er, at alle skoler og dagtilbud deltager!

Hvert år vil børnene i Kumult! deltage i et kulturforløb med professionel kunstner, hvor de både oplever kunst og kultur og selv udfolder sig kreativt. På denne måde fortsætter man som barn i Kulturregionen gennem hele ens dagtilbuds- og skoletid med at udvikle og styrke sine kreative kompetencer.  

Efter en succesfuldt start på indsatsen i 2021, har alle seks kommuner i efteråret 2021 besluttet at bidrage med yderligere medfinansiering. Det betyder at indsatsen i skoleåret 2022- 2023 kan foldes ud til i alt 8 kulturforløb indenfor de forskellige kunstarter.

Den samlede indsats er finansieret af Kulturministeriet, 15. Juni Fonden, Kulturregion Midt- og Vestsjælland og den enkelte kommune.

Kort fortalt er Kumult!

  • 13 forskellige kunst- og kulturforløb pr. år. inden for musik, scenekunst, billedkunst, litteratur, arkitektur, film og kulturhistorie.
  • Hvert enkelt forløb har en varighed af omkring seks timer med en kunstner eller kulturformidler og foregår som regel over flere dage.
  • Forud for hvert kulturforløb afholdes en forberedende workshop for lærere og pædagoger, hvor de møder den kunstner, de skal arbejde sammen med i det pågældende kulturforløb.
  • I skoleåret 21/22 bliver 12.000 børn og unge i Kulturregionens dagtilbud og skoler involveret i et kulturforløb, hvor de sammen med kunstnere og andre kulturaktører får mulighed for at være kreativ gennem kunsten og kulturen.
  • Ud over de 12.000 børn og unge involverer kulturforløbene i skoleåret 21/22 omkring 4000 lærere, 100 pædagoger, 25 kunstnere og 7 kulturinstitutioner.
  • Indsatsen vil i sin fulde størrelse betyde, at alle børn og unge hvert år deltager i kulturforløb med forskellige genrer og kunstarter – fra de går i vuggestue, til de går ud af 9. klasse.
  • Alle indsatser udvikles i et tæt samarbejde mellem alle 6 kommuner og deres kultur-, dagtilbud- og skoleområde.

Scroll til toppen