Danmarks største børnekulturindsats folder sig ud!

Med børnekulturprojektet Kumult! går Kulturregion Midt- og Vestsjællands seks kommuner: Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø målrettet efter at give alle kulturregionens 26.000 børn og unge samme muligheder for at møde kunst og kultur af høj kvalitet i deres dagtilbud og skoler. Målet er, at alle skoler og dagtilbud deltager!

Hvert år vil børnene i Kumult! deltage i et kulturforløb med professionel kunstner, hvor de både oplever kunst og kultur og selv udfolder sig kreativt. På denne måde fortsætter man som barn i Kulturregionen gennem hele ens dagtilbuds- og skoletid med at udvikle og styrke sine kreative kompetencer.  

I Børnenes Kulturregion Kumult! er der fra 2021 og frem til nu arbejdet på tværs af Kulturregion Midt- og Vestsjællands seks kommuner om at indfri ambitionen om realiseringen af den hidtil mest ambitiøse fælles satsning i kommunesamarbejdet, som er målrettet børn og unges deltagelse i kreative og skabende kulturforløb i skole og dagtilbud.

Den politiske ambition har fra start været, at børn og unge uanset baggrund og bopæl skal have lige muligheder for og lige adgang til at deltage i kunst og kultur af høj kvalitet, hvorfor dagtilbud og skoler har været rammen for indsatsen i Børnenes Kulturregion Kumult! Alle indsatser har været fuldt finansieret gennem Kulturaftalen 2021-2024 samt af fondsmidler fra 15. Juni Fonden.

Kulturprogrammet er årlige kulturforløb på alle årgange fra 0 år – 9. klasse. På nuværende tidspunkt har to ud af de seks kommuner fuldt program med 13 forløb fra 0 år til 9. klasse. Efter de første 2 års afprøvning af kulturforløb i kulturregionens seks kommuner, er den enkelte kommunes deltagelsesniveau for de næste 2 skoleår nu vedtaget politisk. I Kulturaftalen 2021-2024 arbejdes der hen imod implementeringen af et fuldt kulturprogram med i alt 13 kulturforløb om året i alle seks kommuner.

Den samlede indsats er finansieret af Kulturministeriet, 15. Juni Fonden, Kulturregion Midt- og Vestsjælland og den enkelte kommune.

 

Scroll to Top